Τα βραβεία Best in Rhodes 2020

Καλωσορίσατε στα Best in Rhodes – Reader’s Choice Awards 2020, μία ανοικτή πρωτοβουλία του rhodes.online για την ανάδειξη των καλύτερων στη Ρόδο για τo 2020.

Με μία ανοικτή διαδικασία που σκοπό έχει να καταγράψει τις προτιμήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της Ρόδου και να βοηθήσει να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις στους κλάδους εστίασης και ψυχαγωγίας, τα καλύτερα αξιοθέατα της Ρόδου, αλλά και φορείς και πρόσωπα που διακρίθηκαν εφέτος στην αντίληψη των αναγνωστών του rhodes.online, αλλά και αυτών των συμμετεχόντων ΜΜΕ.

Η διαδικασία χωρίζεται σε 7 Θεματικές Ενότητες:

Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει μία σειρά από σχετικές κατηγορίες. Οι νικητές σε κάθε κατηγορία αναδεικνύονται μέσα από ψηφοφορία που διεξάγεται σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση της ψηφοφορίας, που διαρκεί 20 ημέρες, οι συμμετεχόντες θα πρέπει να καταδείξουν απευθείας τις προτιμήσεις τους, καταγράφοντας τη δική τους απάντηση σε κάθε ένα από τα πεδία του ερωτηματολογίου. Στην δεύτερη φάση, η Εκτελεστική Επιτροπή θα προβεί στην επεξεργασία όλων των δεδομένων και θα αναδείξει τις 5 κορυφαίες στην προτίμηση των συμμετεχόντων υποδείξεις για κάθε κατηγορία, διαμορφώνοντας τις τελικές υποψηφιότητες για τα βραβεία, οι οποίες θα τεθούν σε ψηφοφορία για επιπλέον 10 ημέρες. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, για κάθε θεματική ενότητα.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται κάτι αντίστοιχο στη Ρόδο, δηλ. η ανοικτή και ευρέως φάσματος έρευνα μέσω ερωτηματολογίου για την ανάδειξη των καλύτερων και μάλιστα μέσα από ένα καθαρά ψηφιακό μέσο, που θα χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρονικό τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα για την απευθείας προσέγγιση του τοπικού κοινού. Η πρώτη φορά ήταν φυσικά, η διεξαγωγή της ίδιας διαδικασίας το 2013, πάλι υπό τους ίδιους όρους και σχετική θεματολογία. Για να δείτε περισσότερα, για την πρώτη υλοποίηση των βραβείων, πατήστε εδώ.

Παράλληλα, η διαδικασία των Best in Rhodes 2020 | Reader’s Choice Awards, θα συγκεντρώσει χρήσιμα δημογραφικά στοιχεία για τη διαδικτυακή κοινότητα της Ρόδου, αλλά και τις καταναλωτικές τάσεις της. Σε καμία περίπτωση, η συμπλήρωση του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου δεν αποτελεί επίσημη δημοσκόπηση ή έρευνα αγοράς, αλλά μέσω της εθελοντικής συμμετοχής αυτών που θα συμπληρώσουν το έντυπο θα επιχειρηθεί μία αποτύπωση των προτιμήσεων του ροδιακού κοινού. Παράλληλα, η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι διαθέσιμα στον καθένα, μέσα από την ίδια ακριβώς ιστοσελίδα, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια της διαδικασίας, ενώ κάθε ανακοίνωση βραβείων, θα παρέχει δημογραφικό προφίλ.

Σκοπός του rhodes.online και της ομάδας που στηρίζει τη διαδικασία, είναι τα βραβεία αυτά να αποτελέσουν έναν ετήσιο θεσμό της ψηφιακής Ρόδου, των κατοίκων και επισκεπτών της που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, και να διαμορφώνουν σε ετήσια βάση, μία λίστα με τα καλύτερα στη Ρόδο.